www.japanci.blogspot.com

Japan Moto ShowNa parkingu pored naše zgrade prošli vikend se održao nekakav moto-sport događaj pod nazivom Japan Moto Show 2006 i imali smo priliku da se prošetamo pored novih i starih bolida F1, WRC modela i automobila iz ostalih takmičenja (24 sata Le Mana, Japan formula 3000, itd...). A gdje su bolidi, miris benzina i spaljene gume (ja, bome, i voz i stanicu...) tu su i oskudno obučene manekenke, samo što se Japanke poprilično ne uklapaju u Balkansku sliku ljepotice, ali prosudite sami.


Možda najsimpatičniji eksponat je bila formula potpunih antiheroja iz F1 serije, ekipe "Super Aguri-Honda". Sa jednom završenom trkom ne znam kako imaju obraza izlagati bolid, a kamoli prodavati kačkete i majice sa svojim imenom. Zamalo da kupim kačket iz čiste zeze, ali cijena je bila kao da kupujem bolid a ne kapu.A onda momenat potpune nirvane za mene, izložen je bio i McLaren-Honda MP4/4 iz '88. godine!!! Šesnaest trka, petnaest pobjeda, to je bio bolid, a ovaj izloženi je stvarno vozio Senna na jednoj od trka. Dio istorije pred očima.
Na istom štandu su bila izložena još
dva bolida iz otprilike iste epohe, Williams-Honda Nelsona "Piketa" i Lotus-Honda Saturu Nakajime.

Ostali izloženi modeli su takođe bili za svaki respekt. Mo
deli F1 i slični iz šezdesetih, neki izgledaju pomalo kao usisivači sa točkovima, uglavnom Japanskih proizvođača, smiješno...
Na kraju balade, dva reli-auta iz različitih epoha, Subaru Impreza poznata kao jedan od najboljih modela iz posljednjih godina, i nekakav Nisan iz '58. koji je raspolagao sa "divljih" 35 "konja". Mislim da bi ova" nacionalna klasa" izgubila od i od naše, tj. "ćofija", ali samo ako bi majstor Žilijen - Žika uspio da "zbudži đuntu sa sitnom nutom" (šta god to značilo), a Flojd da ne sluša majčin savjet pred polazak na trku ("Brane, sine, u drugu pa polako").

::: back TO top :::

1 Comment:

Anonymous said...

Da se javi i Huso na privremenom radu u Njemackoj...:)

Predlozio bih trku usred Japana. Damo im prednost domaceg terena, a na trci ucestvuje japansko cudo od tehnike sa 30 konja i nas fico sa 10ak konja manje?

Moj cofi iz 1964. ima da podere ovog japanskog...

Puno pozdrava od cika Tihe!:)

 
Back To Top