www.japanci.blogspot.com

Toyota History Garage



Posljednjih dana sam konstantno E-kritikovan što ne održavam blog, tako da je naftalin opet morao raditi. Uz bebu u kući i broj radnih sati koje gulim, boljem se nije ni nadati, ali daću sve od sebe da bude još postova.

Dan prije nego je Andrej odlučio da se rodi, bilo lijepo vrijeme pa smo malo prošetali po Odaibi. Toyota ima jedan mali izložbeni salon oldtajmera blizu nas, napokon sam stigao da i ovo stavim na blog, odavno planiram. Sada su im glavni eksponati ova dva:
- Crni Packard Twin Six Model 3-35 (...vidi tata, gospodin Rajković, šta mu je...), V-12, nešto ispod 7000ccm, hauba visoka kao krov prosječnog modernog auta, mašina nije raskantana, fenjeri rade...
- Zlatni Rolss-Royce Phantom III iz 1937, takođe V-12, nešto preko 7000ccm, pravi primjer auta koje, ako ga imaš, ne voziš ga, nego te u njemu voze.



Stalnu postavku čine, između ostalih:
- De Lorean DMC 12, svi ga se sjećamo iz trilogije "Povratak u budućnost", sav od rosfraja, ma teške osamdesete. Prije neki dan sam vidio jedan na ulici...





- Fiat 500 ili stariji brat našeg "ćofija". O njemu i njegovim ljutim konjima, kubicima i osobinama ne moram posebno da pišem, mislim da su svima poznati u našim krajevima.





- BMW Isseta 300, genijalni autić, nastao kao ideja o motoru sa prikolicom, ulazi se tako što se cijela hauba (ako je možemo tako nazvati) zajedno sa volanom otvara prema naprijed..




Gore ste mogli da vidite i Cadillac iz 1960., samo mu Elvis fali, a dole je gutač vatre koga smo uhvatili na našoj plaži, ako se hrpa nasutog pijeska na umjetnom ostrvu u jednoj od najvećih luka na svijetu može nazvati plažom (kupanje je, ustvari, zabranjeno).

::: back TO top :::

0 Comments:

 
Back To Top