www.japanci.blogspot.com

Odaiba i Toyota Showroom!

Danas poslije škole sam se malo promuvao po Odaibi (ostrvu na kojem živimo) i svašta ima za vidjeti.

Zgrade u obliku okrenutih piramida, tek treba da odemo do tamo iako nije daleko od nas:

Nezaobilazna Fuji TV building:Zgrada Japanskog Telekoma (blizu nas je Haneda aerodrom pa sam uhvatio avion u sredini zgrade):


Bio sam u Toyota Showroom. E a tu ima svašta. Prototipova i konceptnih vozila, možeš probati svaku Toyotu u salonu na testnoj stazi koja dijelom ide i kroz izložbeni prostor zgrade, Toyotina formula 1, simulatori vožnje (jedva su me otjerali).....

Evo slika, prototipovi:

Najjača stvar u Toyoti je bila ova vozilica (ne znam ni kako da je nazovem) koja izleda kao iz Enterprajza!

Danas smo malo išli do jednog dijela grada kuda svaki dan prolazimo vozom da bi dosli na kopno, a nikako da navratimo. Zove se Shio-dome i kombinacija je moderne arhitekture kraj koje oni prave Italijansku četvrt. Imaju i park u stilu renesanse, kafiće sa baštama (toga ovdje skoro i nema), talijanske restorane...


A ovo je pogled iz voza u pokretu na naš blok, naše zgrade su lijevo od pruge u daljini. To je taj voz bez šofera (šofera!!! Sjajan izbor riječi, briljiram.) i teška je napala sjediti u šajbi i zvjernjati (mi ustali odatle a dvije babe ostavljaju svoja mjesta i lome noge da sjednu one).

::: back TO top :::

2 Comments:

Sexy said...

Jao sto ste inventivni,mladicu! Svaka cast. Ovako i ja prozivljavam Tokyo sa vama. Fotografije su sjajne. Puno poljubaca za tebe i moju Veru,najlepsu na svetu celom!

Verica i Rašo said...

Hvala, biće još već ujutru.
Hvala vama za saradnju!

 
Back To Top